Google Mesajlar yakında ekran paylaşımı sırasında kendisinin görüntülenmesini engelleyebilir - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Google Mesajlar yakında ekran paylaşımı sırasında kendisinin görüntülenmesini engelleyebilir - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri
Birisiyle ekranınızı açın ” Bu arada, uygulama arka planda çalışmaya devam ederken ve bildirimler gelmeye devam ederken uygulamanın geri kalanı karartılır ve ekran paylaşımına devam ettiğiniz sürece açılır pencere kapatılamaz Kullanıcıları bu tür dolandırıcılıklardan Google, ekran paylaşımı tespit edildiğinde Google Mesajlar’a erişimi engelleyerek kullanıcıların özel bilgilerini yanlışlıkla dolandırıcılara ifşa etmelerini engellemeye yardımcı olabilir Bu yararlı olabilir ve muhtemelen hassas bilgilerin kötü aktörlere gösterilmesini önlemek için bir güvenlik önlemi olabilir

Tespit edildiği gibi TheSpAndroidGoogle şu anda Google Mesajlar’da, devam eden bir ekran paylaşımı oturumu algıladığında uygulamanın görüntülenmesini engelleyen yeni bir özellik üzerinde denemeler yapıyor Örneğin, bir kullanıcı ekranını bir arkadaşıyla veya iş arkadaşıyla paylaşmaya çalışıyorsa Google Mesajlar’a erişimi engellenebilir



telefon-1

Ancak bazı kişiler bu yeni özelliğin meşru kullanım durumlarını engelleyerek geri tepebileceğinden endişe ediyor Ancak diğer yandan Google’ın, şüphelenmeyen kullanıcıları kendilerinden ve bir dolandırıcının, bir kişinin mesajlarına erişmesi durumunda neden olabileceği zarardan korumanın yollarını araştırıp uygulamasına sevindim

Geçmişte ekran paylaşımını kullanarak sorunu gidermek için bir akrabasının telefonuna bağlanmak zorunda kalan biri olarak, bunun gibi bir özelliğin nerede çok kısıtlayıcı olabileceğini görebiliyorum


Google Mesajlar, ekran paylaşımını tespit ettiğinde kullanıcıların uygulamaya erişmesini engelleyen yeni bir güvenlik özelliğini test ediyor Bazı kişiler bu özelliğin meşru kullanım durumlarını engelleyerek geri tepebileceğinden endişe duymaktadır

Ancak mevcut durumunda özelliğin uygulanması tüm olası senaryolarda tamamen test edilmiş gibi görünmüyor Bunun gibi bir güvenlik özelliği, onu korumanın bir yolu olabilir

Kredi – TheSPAndroid

Az sayıda kullanıcıyla (muhtemelen bir a/b testi olarak) sınırlı gibi görünen bu sunumda, Google Mesajlar uygulaması açıkken birinin ekranını paylaşmaya çalıştığınızda görünen şey, “Bilgilerinizi paylaşıyorsunuz” yazan bir açılır penceredir Dolandırıcı, kullanıcının ekranına eriştikten sonra şifreleri, kredi kartı numaraları veya tek seferlik iki adımlı doğrulama kodları gibi kişisel bilgilerini çalabilir Bu kişiyi tanımıyorsanız paylaşımı hemen bırakın Bu elbette tüm amacı boşa çıkaracaktır Bunun amacı dolandırıcıların özel konuşmaları ve güvenlik kodlarını gözetlemesini önlemektir Google, güvenlik nedeniyle hassas içeriğinizi gizledi

Dolandırıcılar, kullanıcıları kişisel bilgilerini ifşa etmeleri için kandırmak amacıyla sıklıkla ekran paylaşım uygulamalarını kullanır Örneğin, bir dolandırıcı, müşteri destek temsilcisi gibi davranabilir ve kullanıcıdan ekranını paylaşmasını isteyebilir, böylece kendisine bir sorunla ilgili yardımcı olabilir Örneğin TheSPAndroid, gönderisinde bir Mesaj bildirimi alırken, ekran paylaşımı sırasında bile bildirime dokunarak mesajı görüntüleyebileceğini belirtti